İspanyolca Temel Seviye (A1)

İspanyolca Temel Seviye (Başlangıç Seviyesi) A1 Kursu

İspanyolca 2017-18 Eğitim Yılı 1. Dönem Temel Seviye  A1 (2 Kur) kursu, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grup şeklinde , 4 ay süreyle ve haftada toplam 6 saat olarak gerçekleştirilecektir. İspanyolca kurslarında müfredat, Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterlerine göre belirlenmekte ve kurs sonunda, kursiyerlere başarı durumlarına göre başarı ya da katılım belgesi verilmektedir. Kontenjan sınırlı olduğundan  İspanyolca kursuna ön kayıtlarını internet vasıtasıyla yaptırmış olan kursiyer adaylarının belirtilecek kesin kayıt tarihlerinde DESEM’de kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir. Kursa %70 devamlılık esas alınmaktadır. A1 seviyesini başarılı olarak bitiren kursiyerler, sonraki dönemlerde gerçekleştirilmesi planlanan A2 (3 kur) seviyesine kontenjanlar dâhilinde doğrudan katılabileceklerdir.

A1 İspanyolca  Temel Seviye Kursu  Başlangıç Tarihleri ve Süreleri  :

Hafta Sonu Grubu Kurs Başlangıç Tarihi :30 Eylül 2017 (Cumartesi ve Pazar günleri, 10.00 – 13.00)

Hafta İçi Grubu Kurs Başlangıç Tarihi :3 Ekim 2017 (Salı ve Perşembe günleri, 18.30 – 21.30)

Kurs Süresi: Toplam 96 saat – 4 ay (16 Hafta/ Haftada 6 saat)

Eğitmen: Levent ÖZTÜRK

Not: Kurs tarihlerinde değişiklik olması durumunda duyuru yapılacaktır.

Kurs Ücreti:   225 TL  (Aylık) - Tam
                          200 TL (Aylık) DEU Personeli ve öğrenciler

EGİTİMİN AMACI
İspanyolca, dünyada resmi dil olarak kabul edilen diller arasında birinci sırada yer almakta olup (21 ülkenin ana dilidir ), Güney Amerika'daki ülkelerin büyük kısmının ana dili durumundadır. İspanyolca, dünya genelinde en çok konuşulan 3 dilden biri olması ve Avrupa Birliğinde de İngilizce ’den sonra en çok konuşulan dil olması itibariyle her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. İspanyolca, kültürel açıdan bakıldığında Latin dansları ve müziği sayesinde çok önemli bir kültür ve sanat dili haline gelmiştir.
Ayrıca İspanyolca’nın, aynı dil ailesinde bulunan İtalyanca, Portekizce ve Fransızca’yla büyük benzerlik taşıması nedeniyle İspanyolca bilen bir kişi gereksinim duyduğunda bu dilleri de daha kısa  sürede ve daha az çaba göstererek öğrenebilmektedir.
Son yıllarda dünya genelinde İspanyolca’ya olan ilgi daha da artmaktadır ve bunun sonucu olarak İspanyolca, birçok ülkede ve ülkemizde bazı üniversitelerde, liselerde ve kolejlerde  seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmıştır.
Kurs süresince, dünya genelinde 460 milyon civarında insanın ana dili olduğu, toplamda ise 610 milyon civarında insan tarafından konuşulduğu değerlendirilen ve Amerika'da 2. dil konumunda bulunan İspanyolca’yı interaktif bir eğitimle öğretmek hedeflenmektedir.

HEDEF KİTLE
İspanyolca’yı eğitim, iş ve sosyal alanlarda temel seviyede kullanmayı amaçlayan kursiyer kitlesi.

EGİTİMİN İÇERİGİ
Temel Seviye (A1-A2):
İspanyolca’yı Temel Seviyede kullanmaya yönelik eğitim programı. Temel Seviyedeki Eğitim neticesinde Kursiyerlere;
•  İspanyolca dilinin Alfabetik yapısının, telaffuz kurallarının, temel dilbilgisi özelliklerinin öğretilmesi,
•  İspanyolca konuşulan ortamlarda zorluk çekmeksizin kendini ifade etme, acil ihtiyaçlara yönelik talepleri iletme, resmi ve samimi formatta konuşabilme yeteneğinin kazandırılması,
•  İnteraktif bir eğitimle kursiyerlerin okuma ve anlama, çeviri yeteneklerinin yanı sıra konuşma yeteneklerinin de geliştirilmesi hedeflenmektedir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

DEÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ- DESEM

DEÜ Rektörlük Binası / Cumhuriyet Bulv. No : 144 – Alsancak – İZMİR.

TEL.: 0232 422 29 46 - 0232 412 10 85

E-MAIL: desem@deu.edu.tr