İspanyolca Temel Seviye (A2)

İSPANYOLCA TEMEL SEVİYE A2 KURSU

İspanyolca Temel Seviye 2. dönem A2 (2 Kur) kursu, 4 ay süre ile haftada 6 saat olmak üzere,hafta içi (Pazartesi ve Çarşamba günleri) ve hafta sonu ( Cumartesi ve Pazar günleri sabah periyodunda ) gerçekleştirilecektir. İspanyolca kurslarında müfredat, Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterlerine göre belirlenmekte ve kurs sonunda, kursiyerlere başarı durumlarına göre başarı ya da katılım belgesi verilmektedir. Kursa %70 devamlılık esas alınmaktadır. Desem’de A1 kursunu başarı ile bitirmiş olan kursiyerler, kursa doğrudan kayıt yaptırılabilirler. Dışarıdan müracaat eden kursiyer adaylarına Şubat ayı  içerisinde belirtilecek tarihte Baraj Sınavı yapılacak olup, başarılı olan adaylar kontenjan dâhilinde kursa kayıt yaptırabilecektir. Kontenjan sınırlı olduğundan  İspanyolca kursuna ön kayıtlarını yaptırmış olan kursiyer adaylarının belirtilecek kesin kayıt tarihlerinde DESEM’de kayıt işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.

A2 İspanyolca  Temel Seviye Kursu Günleri ve Saatleri:

Hafta İçi Başlangıç Tarihi : 6 Şubat 2017

Hafta içi ( Pazartesi – Çarşamba ) : 18:30 - 21:30

Hafta Sonu Başlangıç Tarihi : 18 Şubat 2017

Hafta Sonu ( Cumartesi - Pazar ) : 10:00 - 13:00

Kurs Süresi: Toplam 96 saat – 4 ay (16 Hafta/ Haftada 6 saat)

Eğitmen: Levent ÖZTÜRK

Not: Kurs tarihlerinde değişiklik olması durumunda  duyuru yapılacaktır.

Kurs Ücreti:  225 TL  (Aylık)  - Tam
                      200 TL  (Aylık) DEU Personeli ve  öğrenciler

EĞİTİMİN  AMACI
İspanyolca, dünyada resmi dil olarak kabul edilen diller arasında birinci sırada yer almakta olup (21 ülkenin ana dilidir ), Güney Amerika'daki ülkelerin büyük kısmının ana dili durumundadır. İspanyolca, dünya genelinde en çok konuşulan 3 dilden biri olması ve Avrupa Birliğinde de İngilizceden sonra en çok konuşulan dil olması itibariyle her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. İspanyolca, kültürel açıdan bakıldığında Latin dansları ve müziği sayesinde çok önemli bir kültür ve sanat dili haline gelmiştir.
Ayrıca İspanyolcanın, aynı dil ailesinde bulunan İtalyanca, Portekizce ve Fransızcayla büyük benzerlik taşıması nedeniyle bu dillerin konuşulduğu ortamlarda da İspanyolca konuşan bir kişi genellikle taleplerini karşı tarafa sorunsuzca iletebilmekte ve gereksinim duyduğunda bu dilleri de daha kısa  sürede ve daha az çaba göstererek öğrenebilmektedir.
Son yıllarda dünya genelinde İspanyolca’ya olan ilgi daha da artmaktadır ve bunun sonucu olarak İspanyolca, birçok ülkede ve ülkemizde  bazı üniversitelerde, liselerde ve kolejlerde  seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmıştır.
Kurs süresince, dünya genelinde 460 milyon civarında insanın ana dili olduğu, toplamda ise 610 milyon civarında insan tarafından konuşulduğu değerlendirilen ve Amerika'da 2. dil konumunda bulunan İspanyolcayı interaktif bir eğitimle öğretmek hedeflenmektedir.

HEDEF KİTLE
İspanyolca’yı eğitim, iş ve sosyal alanlarda temel seviyede kullanmayı amaçlayan kursiyer kitlesi.

EGİTİMİN İÇERİGİ
Temel Seviye (A1-A2):
İspanyolca’yı Temel Seviyede kullanmaya yönelik eğitim programı. Temel Seviyedeki Eğitim neticesinde Kursiyerlere;
•  İspanyolca dilinin Alfabetik yapısının, telaffuz kurallarının, temel dilbilgisi özelliklerinin öğretilmesi,
•  İspanyolca konuşulan ortamlarda zorluk çekmeksizin kendini ifade etme, acil ihtiyaçlara yönelik talepleri iletme, resmi ve samimi formatta konuşabilme yeteneğinin kazandırılması,
•  İnteraktif bir eğitimle kursiyerlerin okuma ve anlama, çeviri yeteneklerinin yanı sıra konuşma yeteneklerinin de geliştirilmesi hedeflenmektedir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

DEÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ- DESEM

DEÜ Rektörlük Binası / Cumhuriyet Bulv. No : 144 – Alsancak – İZMİR.

TEL.: 0232.422 29 46; 412 10 85; 412 10 89; 412 10 91.

E-MAIL: desem@deu.edu.tr

Takvim