Simülasyon Kuramı

“SİMÜLASYON KURAMI”

Ders süresi: 3 saat x 12 hafta

Ders günü : Çarşamba saat: 16.30- 19.30

Ders dönemi :  Güncellenecektir.

Ücret:375 TL.- KDV Dahil

Kontenjan: 20-25 Kişi

Öğretim Elemanı:Prof. Dr. Oğuz ADANIR

GSF-Film Tasarım Blm. Öğ. Üy.

DERS KONUSU: Tarih sahnesine XX. yüzyılın son çeyreğinde çıkan Fransız sosyolog, filozof, entelektüel Jean Baudrillard’ın simülasyon kuramı ve bu kuram çerçevesinde ürettiği düşünceler üzerinde durulacak ve tartışmalar metinleri üzerinden sürdürülecektir.

XXI. yüzyılda Modern Toplumlar olarak adlandırılan Batı Avrupa ülkeleri, A.B.D. ya da daha genelinde Anglo-Sakson ülkeler bağlamında ürettiği radikal, ironik düşünceleriyle felsefe ya da insanbilimler tarihine adını silinmeyecek bir şekilde yazdıran Jean Baudrillard’ın bu kuramı günümüzde Avustralya’dan Kanada’ya, İtalya’dan Çin’e yeryüzündeki en önemli üniversiteler ve önemli entelektüeller arasında tartışılmaya devam etmektedir.

Özetle ülkemizde de isim olarak çok bilinmekle birlikte yeterince anlaşılmamış ve hak ettiği ilgiyi henüz görmemiş olan bu önemli düşünce insanının zihinsel evrenine nüfuz etmek isteyen öğrenci ya da meraklı insanlarla onun sıra dışı düşünce evrenine bir yolculuk yapmayı öneriyorum.

AYRINTILI BİLGİ VE KAYIT  İÇİN

DEÜ  SÜREKLİ  EĞİTİM  MERKEZİ- DESEM